Bravoras

Adomas

Ačiū, kad vėl pradėjot gamint mano mėgstamiausią alų!

Adomas

Ačiū, kad vėl pradėjot gamint mano mėgstamiausią alų!

Bravoras

Geriausiai alaus gamybos subtilybes išmano belgai. Norėdami išvirti tokį alų, kurį patiems būtų skanu gerti, paprašėme belgų aludarių sukurti jam receptūrą. Ne veltui paragavę mūsų alaus svečiai dažnai jį lygina su belgišku alumi, kuriam būdingas sodrus, karamelinio ir šokoladinio salyklo išryškintas skonis.

Alui gaminti renkamės iš Belgijos ir Austrijos atgabentus salyklus, vokiškus apynius. Alus verdamas nerūdijančio plieno virimo katile, filtruojamas, brandinamas bei nokinamas. Šis ciklas trunka 30 dienų – nedaug aludarių Lietuvoje gali pasiūlyti tokią išpuoselėtą gamybos technologiją.

Tiek darbo ir meilės gamindami alų įdedame norėdami pratęsti Pliaterių aludarystės tradicijas. Būtent Pliateriai išplėtojo alaus gamybą tuomet jiems priklausiusiame Vasaknų dvare ir, kaip pridera to meto bajorams, tą darė vadovaudamiesi geriausių pasaulio aludarių patirtimi.

Vertinantiems rinktinius gaminius, siūlome paragauti trijų rūšių nefiltruoto, gyvo alaus:

  • 4,8 laipsnių Vasaknų dvaro Šviesiojo
  • 5,7 laipsnių stiprumo Vasaknų dvaro Elio
  • 6,5 laipsnių stiprumo Vasaknų dvaro Juodojo

Vasaknų dvare alus parduodamas tik renginių metu.

Šiuo metu Vasaknų dvaro bravore vyksta gamybos atnaujinimo darbai, todėl prekyba alumi laikinai sustabdyta.

Vasaknų dvaro alaus galima paragauti ir įsigyti:

Vilniuje

Laikinai alaus į prekybos taškus nevežame. Atsiprašome už nepatogumus!

Kaune

Laikinai alaus į prekybos taškus nevežame. Atsiprašome už nepatogumus!

 

Zarasuose

Laikinai alaus į prekybos taškus nevežame. Atsiprašome už nepatogumus!

Į viršų